CFO till nästa Unicorn ! TILLSATT !

Spotify Klarna och King har redan anslutit sig till Unicorn-klubben. Det vill säga bolag värderade till minst 1 miljard dollar eller cirka 8,6 miljarder kronor. Nu söker vi för kunds räkning en permanent CFO till nästa svenska Start Up-succé och som förväntas bli vår nästa unicorn. Tjänsten rapporterar direkt till CEO. I tjänsten som CFO är du en del av företagsledningen, sitter i ledningsgruppen och förväntas aktivt bidra till företagets strategiska utveckling, främst ur ett finansiellt perspektiv. Du ansvarar för frågor som rör budget, redovisning, likviditet, uppföljning och samt kund- och nyckeltalsanalyser. 

Detta är en "once in a lifetime" möjlighet att som CFO få vara med och bygga upp nästa internationella succébolag.

Ditt Nya jobb  

Vi söker en erfaren CFO som vill vara med i en ny ” Start-Up” fas i ett etablerat företag i kraftig tillväxt.

Tjänsten innebär ett omväxlande och spännande arbete, och kan förutom sedvanligt CFO arbete också handla om projektstöd för effektivisering, utveckling och förbättring av ekonomifunktioner, policys, ledningsgruppsarbete och styrelsearbete.  

Vidare ansvarar CFO övergripande för ekonomifunktionen med visst personalansvar. Ansvar för att månads, kvartals och årsbokslut levereras i tid och med kvalité. CFO är delaktig i att driva på utvecklingen av interna och externa processer i syfte att förbereda bolaget inför förväntad kraftig tillväxt och expansion de närmaste åren.  

CFO har också ansvar att utveckla royaltyberäkning och royaltyredovisning på ett sådant sätt att det rimmar med förväntade volymer och krav från leverantörerna. Ansvar även för kontakten med revisorer, banker, finansiärer, myndigheter, leverantörer och vissa internationella projekt.  

Vidare ansvarar CFO för kostnads-och intäktsuppföljning, nyckeltalsanalyser, likviditetsplanering i samarbete med CEO.  

Ett arbete på bolaget ger dig goda utvecklingsmöjligheter och karriärmöjligheter. Genom bolagets starka position på marknaden får du tillfälle att arbeta i ett spännande bolag i en utvecklingsfas präglad av Start-Up, entreprenörsanda, bygga bolagsstrukturer, bygga företagskultur och värderingar.  

Du får ett omväxlande och ansvarsfullt arbete med många kontaktytor, både internt och externt. Tempot är högt med många möjligheter till stimulerande sociala kontakter.    

Vi söker  

Vi söker dig som har minst en civilekonomexamen inom ekonomi.   

Du har minst 5 års erfarenhet från en CFO tjänst i internationellt bolag. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet, speciellt Excel, och i ett eller flera stora affärssystem. Meriterande om du har erfarenhet av bolagets affärssystem inom ekonomi och lön, VISMA.  

Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat vilket är av största vikt då de flesta kontakter är av internationell karaktär.  

För att passa i rollen som CFO är du prestigelös, ödmjuk, resultatorienterad, kreativ, strategisk, professionell, positiv, social och engagerad. Du har ett stort eget driv, är självständig och höga ambitioner både vad gäller att utveckla bolagets verksamhet och att bidra med lösningar som gagnar bolagets snabba utveckling. Du är dessutom mycket noggrann, strukturerad, effektiv och kvalitetsmedveten.   

Det är en fördel och meriterande om du arbetat inom ”Healthcare”, ”Förlagsvärlden” eller ”App världen”  

Övrigt  

Tjänsten kommer tillsättas under Q1 2017 med start April 2017. Placering på bolagets HK i Stockholm.  Bolagets övriga kontor finns just nu i Indien, Australien, UK, och flera Europeiska länder. 

Ansökan   

Du ansöker till tjänsten genom att mejla CV + personligt brev och betygskopior från din utbildning till cv@staffscandinavia.se 

Ansvarig rekryteringskonsult är Hans Forsslund, Senior Recruitment Consultant, och nås via hans.forsslund@staffscandinavia.se eller 076-8517029.  

Varmt Välkommen med din ansökan !